Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2010

Το όνειρο του ποντικούλη

Μια  φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ποντικούλης, που ζούσε στο πατάρι ενός σχολείου σε ένα ορεινό χωριό.

Όνειρό του ήταν να μάθει γράμματα, να ξέρει να διαβάζει και μια μέρα να γίνει σπουδαίος δάσκαλος. Οι γονείς του όμως, είχαν άλλα όνειρα γι’ αυτόν. Τον φανταζόταν διάσημο τυροκόμο...

Ο ποντικούλης, που ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθόταν κρυφά με τις ώρες, πίσω από μία τρύπα του παταριού  και παρακολουθούσε  όλα τα μαθήματα του σχολείου. Σημείωνε, έλυνε τις ασκήσεις και μάθαινε ιστορία και γεωγραφία.

Κάποια μέρα οι γονείς του, που κατάλαβαν τι έκανε ο γιός  τους,  τον μάλωσαν πολύ, γιατί έχανε τον χρόνο του, όπως πίστευαν. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Ώσπου μία μέρα, φορώντας τα καλά του ρούχα, με θάρρος ιστορία του, πήδηξε μέσα στη τάξη την ημέρα των εξετάσεων. Όλοι τρόμαξαν και ξαφνιάστηκαν. Ο δάσκαλος, αφού άκουσε δέχτηκε να τον  εξετάσει. Με έκπληξη είδε πως ο ποντικούλης ήταν άριστος μαθητής. Πέρασε τις εξετάσεις με Άριστα 10!

Οι γονείς του συγκινήθηκαν και αποφάσισαν να μετακομίσουν στη μεγάλη πόλη για να κάνει το παιδί τους το όνειρό του πραγματικότητα. Να σπουδάσει δάσκαλος!

Βασιλική Αρβανίτη
Ε2             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου