Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος...


Πολλά είναι τα έθιμα που σχετίζονται με την αλλαγή του χρόνου και διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Υπάρχει όμως μια κοινή αφετηρία, που έχει τη βάση της στην τάση ανανέωσης και αναγέννησης των ανθρώπων.

Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί με αυτό την αρχή για μια νέα ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του και ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2011

Το αγαπημένο μου ζώο

Ήταν μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. Τίποτε δεν προμήνυε τον χαμό που θα ακολουθούσε μέσα στην τάξη σε μια απλή ερώτηση του δασκάλου: "Ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο και γιατί;" "Η γάτα, γιατί είναι όμορφη και καθαρή"... "Τι λες. Ο σκύλος γιατί σε βοηθάει και είναι πιστός"... "Μωρέ τι μας λέτε. Το άλογο γιατί είναι δυνατό, περήφανο και τρέχει γρήγορα"... 

Ένας Σολομώντας ήταν απαραίτητος και άμεσα. Η λύση δόθηκε από τον "δικηγόρο" της τάξης, τον Αλέξανδρο: "Να κάνουμε ομάδες και να γράψει η καθεμιά για το δικό της ζώο". 

Ο δάσκαλος συμφώνησε και τα παιδιά έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά... Εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία ήρθαν την επόμενη μέρα στην τάξη και ορίστε τι βγήκε...  (Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις μεγαλώσετε...)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2011

Η ιστορία του Άη Βασίλη...

Αναδημοσίευση από περσινό άρθρο
Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές συζητήσεις για την πραγματική ταυτότητα του Άη Βασίλη. Άλλοι λένε ότι είναι δημιούργημα της διαφημιστικής καμπάνιας της Coca Cola στις αρχές της δεκαετίας του 1940, άλλοι λένε ότι είναι μια εφεύρεση των πολυεθνικών για να αυξηθούν οι πωλήσεις παιχνιδιών, άλλοι λένε άλλα. Εμείς όμως, εκτός του Μεγάλου Βασιλείου, που δεν έχει καμία σχέση με τον ροδομάγουλο ευτραφή παππούλη που βλέπουμε διαρκώς γύρω μας αυτές τις μέρες, βρήκαμε σε ένα παλιό βιβλίο μια ιστορία, που μας αρέσει να πιστεύουμε ότι ταιριάζει περισσότερο σ' αυτό που εκφράζει η φιγούρα του Άη Βασίλη και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω...

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011

Από το ταξίδι μας στην Πόλη (Ι)


Κωνσταντινούπολη
Στη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Κωνσταντινούπολη είδαμε πολλά μνημεία και αξιοθέατα. Πήγαμε στην Αγία του Θεού Σοφία. Είναι ένας τεράστιος ναός που χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια και πέντε χιλιάδες εργάτες για να κατασκευαστεί. Η κατασκευή της  Αγίας Σοφίας άρχισε το 532 μ.Χ. και τελείωσε το 537 μ.Χ.

Επισκεφτήκαμε το μουσείο με τα αξιοθέατα όλης της χώρας σε μινιατούρες αλλά και το Ζάππειο που ήταν ένα Ελληνικό σχολείου (δημοτικό, γυμνάσιο & λύκειο). Εκεί δίδαξαν (και διδάσκουν ακόμη και σήμερα) την ελληνική και τουρκική γλώσσα. Διδάσκονται όλα τα ελληνικά μαθήματα και η τουρκική ιστορία...

Από το ταξίδι μας στην Πόλη (ΙΙ)


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Φέτος πήγαμε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί είδαμε διάφορα μνημεία. Μερικά απ’αυτά είναι: η Αγία Σοφία, το  Top Κapi, η Ζωοδόχος Πηγή, η Μονή της Χώρας, η Παναγία των Βλαχερνών και το μπλε τζαμί.

Η Αγία Σοφία ήταν κάποτε χριστιανικός ναός, αλλά τώρα λειτουργεί ως μουσείο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Κωνσταντινούπολης. Άρχισε να χτίζεται το 532 μ.Χ. από τους δύο αρχιτέκτονες τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο. Ο ιδρυτής της ήταν ο Ιουστινιανός. Οι δύο αρχιτέκτονες για να πρωτοτυπήσουν συνδύασαν δύο ρυθμούς:την ορθογώνια βασιλική, με την οποία χτίζονταν οι πρώτοι χριστιανικοί ναοί και τον περίκεντρο με τρούλο. Γεννήθηκε ένας νέος ρυθμός που ονομάστηκε βασιλική με τρούλο. Τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας έγιναν το 537 μ.Χ. Όταν ο Ιουστινιανός μπήκε μέσα στο ναό είπε: «Νενίκηκά σε Σολωμών». Η Αγία Σοφία είναι αφιερωμένη στη Σοφία του Θεού.

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Επαναχρησιμοποίηση βιβλίων

Μας το έστειλε το Υπουργείο κι εμείς το προωθούμε πιστεύοντας πως όντως στις εποχές που ζούμε είναι απαραίτητο να υπάρξει συμμετοχή όλων, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, για να περάσουμε τα δύσκολα...




Δελτίο Τύπου                                             30/05/2011

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/06/2011, στα σχολεία.
Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
 Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.  
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.   

Η επιστολή της Υπουργού και η εγκύκλιος για το εθελοντικό πρόγραμμα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr  

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

Πάσχα, Ελλήνων Πάσχα...

Το Πάσχα είναι η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη γιορτή του ιουδαϊσμού, η οποία καθιερώθηκε ως την απελευθέρωση των Εβραίων από την αιγυπτιακή δουλεία. Μετά έγινε ως εορτασμός των χριστιανών με το θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Η απελευθέρωση των Εβραίων έγινε τη νύχτα κατά την οποία όλα τα πρωτότοκα και ανθρώπων και ζώων εξολοθρεύτηκαν. Όμως στα σπίτια των Εβραίων υπήρχαν σημάδια στις πόρτες από αίμα αρνιού και έτσι ήταν προστατευμένα...

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

Φτιάξε το μύθο σου... (Update 21.4.2011)

Η ελληνική μυθολογία είναι πολύ πλούσια. Εντούτοις όλοι οι μύθοι που έχουμε μάθει και μαθαίνουμε ακόμη, έχουν την απαρχή τους σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και με συγκεκριμένους ήρωες. Εμείς είπαμε να διευρύνουμε λίγο το πεδίο και να φτιάξουμε δικούς μας μύθους, βασισμένους μεν σε ιστορικά στοιχεία, αλλά συνδυάζοντας τις διάφορες εποχές και επεκτείνοντας το πεδίο δράσης των ηρώων με τη φαντασία μας να παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω κάποιες ιστορίες που γράψαμε μέσα στην τάξη και ίσως βρείτε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματά σας...

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

Ο Κύκλος

Κύκλος με κέντρο Ο και ακτίνα ρ, είναι το επίπεδο γεωμετρικό σχήμα του οποίου όλα τα σημεία απέχουν από το Κ απόσταση ρ. Τον συμβολίζουμε ως C (Ο,ρ).

Εναλλακτικά, ο κύκλος ορίζεται ως ο γεωμετρικός τόπος των σημείων του επιπέδου που ισαπέχουν από ένα δεδομένο σημείο.

Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Σκάκι, Ιστορία ανά τον κόσμο

Μύθοι και θρύλοι
Υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι ένας Ινδός σοφός παρουσίασε την εφεύρεση του, το σκάκι, στο βασιλιά Balhit και εκείνος ενθουσιάστηκε. Του είπε ότι θα του έδινε ότι ανταμοιβή ήθελε. Ο σοφός του απάντησε: “Το μόνο που θέλω είναι να βάλεις ένα  κόκκο σιταριού στο πρώτο κουτάκι, δύο στο δεύτερο και σε κάθε επόμενο κουτάκι να διπλασιάζεις τους κόκκους του προηγούμενου μέχρι το 64ο κουτάκι…”

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

Σκάκι, το παιχνίδι των Βασιλέων


Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο και πνευματικό παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό εφευρέθηκε πριν από 15 αιώνες. Το σκάκι είναι ένα σοφό παιχνίδι που έχει μέσα του τα στοιχεία της τέχνης, της επιστήμης και του σπορ, επίσης δίνει ελευθερία στη φαντασία και αρμονία. Το σκάκι παίζεται με δύο παίκτες...

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

Καθαρά Δευτέρα, η έναρξη της Σαρακοστής

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί "καθαρίζονταν" πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Η αφετηρία της Σαρακοστής είναι για τη χώρα μας μια ιδιαίτερη μέρα και γιορτάζεται κατά κύριο λόγο με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, με την παραδοσιακή λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), την ταραμοσαλάτα και τις ελιές.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Το Τρίγωνο


Τρίγωνο είναι το πολύγωνο που - όπως λέει και το όνομά του - έχει τρεις γωνίες αλλά και τρεις πλευρές. Τα ευθύγραμμα τμήματα ΑΒ, ΒΓ, και ΓΑ  με την επιφάνεια που περικλείουν αποτελούν το τρίγωνο ΑΒΓ.

Τα κύρια στοιχεία του τριγώνου ΑΒΓ είναι:
1. Πλευρές: ΑΒ, ΒΓ, και ΓΑ
2. Γωνίες: Α, Β, και Γ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

Γωνίες, είδη γωνιών και μέτρηση

Στην ευκλείδεια γεωμετρία, γωνία είναι το γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από δύο ημιευθείες με κοινή αρχή. Το σημείο Ο λέγεται κορυφή της γωνίας και οι ημιευθείες ΟΑ και ΟΒ λέγονται πλευρές της γωνίας. Υιοθετώντας δεξιόστροφο προσανατολισμό, το γραμμοσκιασμένο υποσύνολο του επιπέδου λέγεται εσωτερικό και το μη γραμμοσκιασμένο, εξωτερικό της γωνίας.

Η γωνία ονομάζεται με τρία κεφαλαία γράμματα, όπου το γράμμα της κορυφής μπαίνει στη μέση (ΑΟΒ ή ΒΟΑ), βάζοντας από πάνω του το σύμβολο της γωνίας (^) ή μόνο με το γράμμα της κορυφής (Ο) με από πάνω το σύμβολο της γωνίας ή με ένα μικρό γράμμα (α) και πάντα το σύμβολο της γωνίας από πάνω του...

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2011

Ανεξάρτητες και εξαρτημένες προτάσεις

Πρόταση λέγεται μια σειρά από λέξεις, η οποία περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα ρήμα και έχει δικό της, αυτοτελές νόημα. Με την πρόταση παρουσιάζουμε τη σχέση μιας ονοματικής φράσης (ή λέξης που την αντικαθιστά, π.χ. αντωνυμίας) με αυτά που περιγράφει το ρήμα (και η ρηματική φράση)
π.χ. Η Μαρία (ονοματική φράση) κοιμάται (ρήμα).

Η ονοματική φράση είναι το υποκείμενο της πρότασης
Το ρήμα και οι λέξεις που πάνε μαζί του φτιάχνουν τη «ρηματική φράση».

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2011

"Από το Βαλεντίνο σου..." Η αληθινή ιστορία!!!


Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς γιορτάζεται και γιατί. 

Η καθιέρωση λοιπόν της "μέρας των ερωτευμένων", πηγάζει από μια προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας να καταργήσει μια δημοφιλή τελετή γονιμότητας, με τον ξυλοδαρμό και αποκεφαλισμό ενός από τους μάρτυρές της. 

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

Πρόσθεση και αφαίρεση ετερωνύμων κλασμάτων


Όπως είναι γνωστό, ο παρονομαστής σε ένα κλάσμα φανερώνει τον αριθμό των ίσων μερών που έχει χωριστεί ένα σύνολο. Επομένως, όταν έχουμε δύο κλάσματα με διαφορετικούς παρονομαστές, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ τους, αφού μιλούμε για δύο τελείως διαφορετικά μεγέθη.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο

Κοινό πολλαπλάσιο (Κ.Π.) δύο ή περισσοτέρων αριθμών λέγεται κάθε ακέραιος, πλην του μηδενός, που είναι πολλαπλάσιο όλων αυτών των αριθμών. Δείτε στον παρακάτω πίνακα κάποια από τα πολλαπλάσια των αριθμών 2, 3, και 6.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

Κριτήρια διαιρετότητας

Είναι αλήθεια ότι η πιο επίπονη – και πιο επιρρεπής σε λάθη – πράξη από τις τέσσερις, είναι η διαίρεση. Προκειμένου λοιπόν να διευκολυνθούμε και να αποφύγουμε κάποια βασικά σφάλματα ακολουθούμε ορισμένους κανόνες που μας βοηθούν να διακρίνουμε εύκολα και γρήγορα αν ένας ακέραιος αριθμός διαιρείται ακριβώς από έναν άλλο. Οι κανόνες αυτοί ονομάζονται κριτήρια διαιρετότητας.

Ας δούμε ποια είναι λοιπόν...

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

Αλκυονίδες, άρωμα άνοιξης στην καρδιά του χειμώνα

Όλοι έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για τις αλκυονίδες ημέρες. Τι είναι όμως αυτές και γιατί τις ονομάζουμε έτσι;

Η Αλκυόνη στην ελληνική μυθολογία ήταν σύζυγος του Κύηκα και κόρη του Αιόλου. Με τον Κύηκα ζούσε πολύ ευτυχισμένη και η αγάπη τους ήταν πρότυπο για όλους...

Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

Επίλυση προβλημάτων

Τα προβλήματα αποτελούν μια σημαντική κατηγορία ασκήσεων στα Μαθηματικά και η επίλυσή τους απαιτεί – εκτός της άριστης γνώσης της Θεωρίας – την καλή κατανόηση τους και την ανάλυση των δεδομένων τους.
         
Ένα πρόβλημα δεν είναι τίποτε άλλο από την παράθεση συγκεκριμένων γεγονότων – δεδομένων και την αναζήτηση μέσα από την ανάλυση αυτών μιας σειράς ζητούμενων με σκοπό να αποδειχθεί η γνώση της Θεωρίας...

Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

Η τεχνική του γραπτού κειμένου

Η αποτύπωση στο χαρτί των σκέψεων και η περιγραφή ορισμένων γεγονότων ασφαλώς και δεν είναι απλό πράγμα. Ο γραπτός λόγος διαφέρει πολύ από τον τρόπο που μιλάμε στην καθημερινή μας ζωή και αυτό είναι πολύ φυσικό, αφού ορισμένες ατέλειες που περνούν απαρατήρητες στον προφορικό λόγο γίνονται ορατές - και μάλιστα πολύ έντονα σε κάποιες περιπτώσεις – όταν διαβάζουμε ένα κείμενο.

Η σαφής και ακριβής λοιπόν διατύπωση των σκέψεών μας για κάποιο θέμα είναι αυτό που ονομάζουμε γενικά Έκθεση ή όπως λέμε σήμερα, γραπτό κείμενο...

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Ας βρούμε τη μούσα μας...

Για τις Μούσες υπήρχαν πολλές διαφορετικές εκδοχές στην αρχαιότητα, που αφορούσαν τόσο την καταγωγή τους όσο και τον αριθμό τους. Φαίνεται,πάντως, ότι στα πολύ παλιά χρόνια ήταν Νύμφες των βουνών και των νερών και σιγά σιγά "προβιβάστηκαν" και απέκτησαν με τον καιρό συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Η καταγωγή τους
Η παράδοση αναφέρει, ότι ο Ζευς ξεγέλασε την όμορφη και πανέξυπνη Μνημοσύνη και κοιμήθηκε μαζί της εννέα νύχτες. Η Μνημοσύνη γέννησε τις εννέα Μούσες, που ήσαν όμοιες σε όλα. Η Μνημοσύνη τις έδωσε να τις αναθρέψει η νύμφη Εύφημη και όρισε δάσκαλο τους τον Απόλλωνα.

Οι εννέα Μούσες ήταν οι Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία και η Καλλιόπη, η ξεχωριστή σε όλα από τις άλλες...

Σάββατο, Ιανουαρίου 15, 2011

Μονάδες μέτρησης της επιφάνειας και ιστορικά στοιχεία

Πριν προχωρήσουμε στις μονάδες μέτρησης των επιφανειών, είναι σκόπιμο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στο πώς δημιουργήθηκαν όλες οι μονάδες μέτρησης και στη συνέχεια θα τις εξετάσουμε διεξοδικά.

Η επιθυμία λοιπόν πολλών Ευρωπαίων επιστημόνων για την δημιουργία ενός νέου ενιαίου και πιο ομοιόμορφου μετρητικού συστήματος βρήκε διέξοδο κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ο ίδιος ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 16ος (φωτό αριστερά) πρότεινε την δημιουργία ενός δεκαδικού μετρητικού συστήματος.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

Μονάδες μέτρησης του μήκους

Μονάδα μέτρησης του μήκους είναι το μέτρο (μ) ή (m).


Υποδιαιρέσεις του μέτρου δηλαδή μικρότερες μονάδες είναι:
το δεκατόμετρο ή παλάμη (δεκ.) ή (dm),
το εκατοστόμετρο ή εκατοστό (εκ.) ή (cm)
το χιλιοστόμετρο ή χιλιοστό (χιλ.) ή (mm)

Μεγαλύτερη μονάδα μέτρησης είναι το χιλιόμετρο (χμ) ή (km), το οποίο ισούται με 1000 μέτρα, δηλαδή 1 km = 1000 m. Για να δούμε όμως τις μετατροπές του...

Τρίτη, Ιανουαρίου 11, 2011

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Ρήμα είναι το κλιτό μέρος του λόγου που χρησιμοποιούμε προκειμένου να εκφράσουμε πως κάποιος κάνει κάτι, παθαίνει κάτι ή βρίσκεται σε μια κατάσταση.
Π.χ. γράφω, διαβάζω, χτενίζομαι, γράφομαι, πονώ, καταλαβαίνω, κ.λ.π. Έχουν δύο φωνές: την ενεργητική και την παθητική...

1. Ενεργητική φωνή: Στη φωνή αυτή ανήκουν τα ρήματα που τελειώνουν σε –ω. Η πράξη στη που γίνεται στη φωνή αυτή πηγαίνει σε κάποιον άλλον ή κάπου αλλού. Π.χ. δένω, γράφω, ακούω, δίνω, κ.λ.π.

2. Παθητική φωνή: Στη φωνή αυτή ανήκουν τα ρήματα που τελειώνουν σε -μαι. Η πράξη που γίνεται στη φωνή αυτή γυρίζει πίσω στο πρόσωπο που την κάνει. Π.χ. γράφομαι πλένομαι, ντύνομαι, κ.λ.π.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2011

"Ούτε εγώ μπορώ..."

Οι διακοπές τελείωσαν και από Δευτέρα επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς. Για να μπούμε λίγο πιο ομαλά, δείτε μια ιστορία σχετική με το μάθημα που κάναμε πριν τις γιορτές και σκεφτείτε κάποια πράγματα προκειμένου να τα συζητήσουμε...

Ο Δάσκαλος του Ε2
Μιλτιάδης Ζωγράφος